MS 2015 v hokeji budú definitívne v Prahe a Ostrave

10.12.2012 Celý región

Praha 10. decembra (TASR) - Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji v roku 2015 sa definitívne neuskutočnia na Slovensku. V pondelok to Slovenskému zväzu ľadového hokeja (SZĽH) oznámili českí partneri, ktorí tak ukončili špekulácie o možnej spoluorganizácii.

"Po podrobnej analýze návrhu Slovenského zväzu ľadového hokeja na spoluorganizáciu majstrovstiev sveta v roku 2015 dospel Český svaz ledního hokeje k záveru, že dodrží pôvodný zámer schválený kongresom IIHF a svetový šampionát zorganizuje v Prahe a Otrave," uvádza na svojej stránke SZĽH. Prezidenta SZĽH Igora Nemečka o tom dnes informoval prezident ČSLH Tomáš Král.

"Oba varianty sme posudzovali zo všetkých, do úvahy prichádzajúcich, hľadísk. Pri rozhodovaní sme vzali do úvahy okrem iného postup príprav v usporiadateľských mestách a prístup inštitúcií v Moravskosliezskom kraji a štatutárnom meste Ostrava, rovnako ako dopady, ktoré by zmena pôvodného zámeru mala pre región a mesto," hockeyslovakia.sk cituje Krála.

Prezident ČSLH súčasne ocenil úroveň, s akou partnerský Slovenský zväz ľadového hokeja pripravil majstrovstvá sveta v roku 2011 a prisľúbil podporu slovenskej kandidatúre na organizovanie ďalšieho svetového šampionátu.

Česi dostali možnosť organizovať MS v roku 2010 s tým, že usporiadateľskými mestami budú Praha a Ostrava. SZĽH však po kongrese v roku 2011 navrhol spoluorganizáciu na recipročnom základe. Obe strany sa dohodli, že ČSLH návrh podrobne posúdi a svoje stanovisko vydá do konca roka 2012.
 

Vyberte región